Det fundamentale i vores koncept er, at planlægningen af vores kollektioner først begynder i det øjeblik, vi overtager en mængde tekstiler, som vi kan upcycle.
Vores måde at håndtere og tilskære disse tekstiler på tillader os at upcycle materialer med mange forskellige farver og former. Dette gør, at vi har mulighed for at overtage tøj fra flere forskellige kilder, eksempelvis private hjem, offentlige institutioner eller privatejede virksomheder.
For os er det vigtigt, at vi på alle tidspunkter i vores produktion kan sige, hvor de brugte materialer kommer fra, og at vi altid har fuld kontrol over, hvad det enkelte stykke tekstil indeholder.
Med andre ord så afhænger vores koncept af, at vi har nogle stærke samarbejdspartnere i ryggen, som kan levere tekstiler af høj kvalitet.
Som et af Danmarks største erhvervsvaskerier med hovedsæde i Nordjylland er Vraa dampvaskeri den perfekte leverandør for QUALA.
I forvejen har de i Vrå været gode til at prioritere deres samfundsansvar bl.a. i forhold til at reducere energi- og vandforbrug, tage socialt ansvar samt at have opnået diverse certificeringer inden for miljøarbejde, fx Svanemærket og EMAS.
Med samarbejdet mellem Vraa dampvaskeri og QUALA imødekommer vi den omfattende problemstilling omkring tøjspild, som er en tilbagevendende udfordring i branchen.
På trods af et innovativt mindset der placerer vaskeriet i spidsen inden for brugen af robotteknologi, så er det nødvendigt at bygge bro mellem forskellige industrier før, de mange kasserede tekstiler kan få en ny begyndelse. Dette fordi det er svært at genbruge arbejdstøj, pga. forskellige farver, og at der ofte sidder logoer og andre detaljer på tøjet, som gør processen krævende.
Derfor har vaskeriet selv oplagret deres kasserede tekstiler for at sikre de bedste muligheder for genanvendelse. Det betød, at vi som en begyndelse på samarbejdet kunne modtage over 10.000 stykker tøj fra Vrå, som alle blev helt essentielle i QUALAs første kollektion “Beyond Ordinary”.