Før vores systue kunne gå i gang med at sammensætte lapperne til vores første kollektion “Beyond Ordinary”, måtte de over 13.000 stykker tekstil udskæres af vores brugte materialer.
For os, som en nystartet virksomhed, var dette en stor opgave at stå overfor.
Samtidigt var det helt afgørende, at det blev løst på bedste vis, for at vores koncept kunne blive en realitet.
Derfor kontaktede vi FGU-Vendsyssel, tidl. produktionsskole, i håbet om en lokal og fleksibel samarbejdspartner, som kunne se visionerne med QUALA og forstå vores cirkulærer tankegang.
Vi mødtes med Lykke Reffeldt, som underviser eleverne på linjen “Miljø & Genbrug” som er en del af Frederikshavn-afdeling. Her oplevede vi en skole, med hjertet på det rette sted og en professionel tilgang til at løse den stillede opgave. Hurtigt fik vi etableret et samarbejde med det formål, at være med til at gavne undervisningen og udvikle elevernes viden og bevidsthed inden for tøjproduktion og upcycling.
Den daglig indsats blev ydet med skærehjulet i hånden, og med blik for at upcycle hver en millimeter af de brugte tekstiler.
For at sikre at denne omfattende opgave ikke skulle hvile på skuldrene af en enkelt klasse, fandt vi hurtigt ud af, at vi måtte indlede flere meningsfyldte samarbejdspartnere som dette. Kort efter allierede vi os med 2 andre FGU-skoler, med beliggenhed i Dronninglund og Hobro.
På trods af nedlukninger på skolerne og andre uforudsigeligheder, nåede eleverne i mål med at få alle lapperne skåret ud, og dermed har de spillet en vigtigt rolle i at sikre, at flere tusinde t-shirt ikke er gået til spilde.
Med denne opgave veludført, ser vi flere muligheder for at udvikle samarbejdet i fremtiden, hvor vi fortsat ønsker at skabe værdi i et miljø, hvor læring er det essentielle.